Az iparimunkavedelem.hu munkavédelmi bolt hol található Győrben?

A keresők gyakran hozzák ezt a munkavédelmi webshopot, mint Győrben található üzletet. Ez nem teljesen alaptalan, hiszen cégünk korábban rendelkezett üzlethelyiséggel is rendelkező munkavédelmi bolttal Győrben. Ez a bolt a József Attila út 10. szám alatt volt. Akkoriban a vásárlók a munkaruhákat és munkavédelmi cipőket, bakancsokat az üzlethelyiségben tekinthették meg és vásárolhatták meg. 

Ennek előnye az volt, hogy a vásárló az adott munkaruhát fel tudta próbálni és a gyártók méretezéséből adódó különbségeket így könnyebb volt kezelni, kisebb-nagyobb ruhát adni. A munkavédelmi cipők és bakancsok esetében is azonnal kiderült, hogy az adott típus hol nyom, milyen tapintása van vagy éppen mennyire nehéz…

A munkavédelmi bolt megjelenik a interneten is

Később létrejött az iparimunkavedelem.hu munkavédelmi bolt, amely az akkori üzlet (akkori) online változatának felelt meg, habár az üzletnél kisebb kínálattal. A fő hangsúly azon volt, hogy a vásárló a megrendelt termékeket a lehető leggyorsabban megkapja, ezt pedig nem minden márka esetén tudtuk garantálni. 

Az élet egyéb területén ekkor már nem volt ismeretlen az online vásárlás, így a vevők pozitívan fogadták, hogy a munkavédelmi bolt már online is elérhető. 

Céges oldalról pedig ugyanazok a kollégák, akik az üzletben kiszolgálták a vevőket, az online vásárlók munkavédelmi eszközeit, ruháit, lábbelijeit is csomagolták. Az új értékesítési csatorna részünkről is igényelt egyfajta áthangolást, hiszen az online értékesítés esetén a folyamat más részei lesznek hangsúlyosabbak, a klasszikus értékesítéshez képest.  

Utólag már látszik, hogy ez is csak egy átmeneti időszak volt…

A munkavédelmi bolt teljesen az internetre költözik

Az üzlethelyiségben történő értékesítés vs. online értékesítés (webáruház) összehasonlítását már számtalan helyen megtették. A munkavédelem területe sem kivétel ezen folyamatok, hatások alól. 

A személyes tapasztalatok közül kiemelendő, hogy a koronavírus járvány miatt az eddig rendszeres személyesen vásárlók (zömmel cégek képviselői) is áttértek az online felületekre. A személyes kapcsolatok, a néhány perces beszélgetések, az első kézből származó visszajelzések a munkaruháról, munkavédelmi bakancsról, kesztyűről hiányoznak. A legtöbb esetben nem találkozunk a vásárlóval, még csak nem is telefonálunk, hiszen ő is dolgozik, a mi munkavédelmi boltunk feladata pedig az, hogy mielőbb teljesítse a rendelést.

Személytelenné vált? Egyrészt igen. De csak rajtunk múlik, hogy az eddig munkavédelmi eszközök beszerzésére fordított 1 órát mire fordítjuk: talán a munka a legrosszabb választás, inkább örülhetnénk, hogy ennyivel több jut a családra, gyerekekre, kutyára, pihenésre stb. kinek-mi.