Munkaruha tippek tavaszias időjáráshoz

Az idei télnek vége. Napközben a hőmérséklet már a 20 fokot ostromolja. A téli munkaruhára már nem nagyon gondol a dolgozó. A bélelt munkáskabát lehet, hogy még a fogason lóg, de már nem lesz rá szükség. Reggel még kell a kabát, pulóver, de napközben már sokakat látni pólóban dolgozni.

Munkaruha tavaszias időjáráshoz

A munkavégzés közbeni komfortérzet növelése érdekében a bélelt ruhadarabok, lábbelik már csak a "fagyos" kollégák között fordul elő. A többség inkább vékonyabb ruhadarabokra vált. Mégis milyen munkaruha a megfelelő ebben az időben?

A munkásnadrág megkerülhetetlen ruhadarab

A munkásnadrágok többféle formában kaphatók. Egyesek a derekas munkásnadrágokat részesítik előnyben, ugyanakkor a praktikum és észérvek szempontjából a kantáros munkásnadrág lenne a legjobb választás. Akármelyik mellett is teszi le a voksát a dolgozó jól dönt, ha a Coverguard munkaruhák közül választ ízlése és pénztárcájának megfelelően. Vannak, akik ilyenkor már be-bevállalják a munkavédelmi rövidnadrágot is, de azért ehhez talán még hűvös van.

Munkáskabáttal teljes a munkaruha felszerelés

A munkakabát vagy munkás dzseki a munkaruha felszerelést teszi teljessé. Feladata természetesen nem csak a díszítés, hanem kialakításának, anyagának köszönhetően a felső testet és a karokat védi az ártalmaktól. Szinte minden munkáskabáthoz kapható színben, anyagban hozzáillő munkásnadrág vagy kantáros munkásnadrág is.

Munkás póló és pulóver, amit nem sajnálunk

Valószínűleg a munkás póló a munkaruházat egyik leggyorsabban cserélődő darabja. Véleményünk szerint ezért nem érdemes sokat költeni rá vagy nagy márka frissen vásárolt pólóját használni munkára. Ennek ellenére nem a piac legolcsóbb pólóit kínáljuk (nem is szerepelnek a palettánkon), hanem a jó ár-érték arányúakat. Ez azt jelenti, hogy az ár bőven megfizethető, a póló anyaga minőségi és a színe tartós.

Mellény a hűvös időre

A mellényeknek több fajtájuk is van. Vannak a kiefejeztten munkához készült munkavédelmi mellények, amelyek a munkásruhával megegyező anyagból, sok zsebbel készültek. Emellett vannak a hétköznapi megjelenésű mellények, amelyet akár utcai viseletként is lehet hordani. Egyes munkakörökben pl. irodai munkában vagy logisztika területén, ahol a felsőtest nincs kitéve különösebb ártalmaknak, elegendő lehet egy általános mellény, hiszen alapvetően a test melegen tartása a feladat.

A jól láthatósági mellény elsődleges feladata, hogy a viselőjére felhívja a figyelmet. Ennek megfelelően ezek a mellények általában kevésbé vannak a test formájára szabva. A tervezők számolnak azzal, hogy lesz alatta egy kabát vagy pulóver és a szabad mozgást se akadályozza. A láthatósági mellényeknek folyamatos a szezonja.

Munkavédelmi napszemüveg az erősödő napsütésben

Ahogy távolodunk a téltől egyre több és erősebb lesz a napsütés. Előkerülnek a napszemüvegek és akik szívesen viselik nem feltételnül szeretnének lemondani munka közben sem a viseletükről. A drága és márkás napszemüveget nem kell kockáztatni, mert egyes gyártók készítenek kifejezetten munkavédelmi napszemüvegeket. Ezek védelmi képességeikben és megjelenésükben megfelelnek (sőt némelyek még jobbak is!), mint a drága márkások, viszont árban sokkal kedvezőbbek. Ez fontos szempont, mivel ha leesik vagy törik, akkor nem mindegy, hogy a munkavédelmi napszemüveg vagy egy különleges szemüveg megy tönkre.

Munkaruha vásárlás gyorsan, hatékonyan

A munkaruha beszerzéséhez nem feltételnül kell elmenni a legközelebbi munkavédelmi boltba. De akár úgy is megközelíthetnénk, hogy az okostelefonunkon a zsebünkben van és rajta keresztül még több munkaruha webáruház elérhető. Az interneten több munkavédelmi boltot is találhatunk, amelyek bár az ország másik végében is lehetnek, de a megrendelt terméket akár már másnapra ki tudják szállítani. Az árakat is érdmes összehasonlítani, mert sokszor online alacsonyabb áron juthatunk hozzá a kiszemelt munkaruhához. 

 Tipp: a munkaruhához érdemes egy jó cipőt vagy bakancsot is választani.