Munkavédelem a dolgozók szemszögéből

A dolgozók fognak, emelnek, állnak a gépek mellett vagy dolgoznak az átlagember számára elképzelhetetlen körülmények között. A téma egyre fontosabbá válása - véleményünk szerint - az egészség tudatos szemlélet terjedése miatt van. A dolgozónak sem mindegy, hogy milyen módon tölti otthon az idejét és ezért nem fér bele a számukra sem, hogy munkahelyi balesetből származó sérülésből lábadozva tölti az idejét (alkalmanként orvosi kezelésre járva) vagy inkább szórakozva, családja, barátai körében.

Sok dolgozó vásárol önállóan munkavédelmi felszerelést

A munkavédelmi webáruházunkban leadott rendeléseken jól látszik, hogy egyre több dolgozó vásárol munkavédelmi eszközöket. Általában az alábbi forgatókönyvekkel találkozunk:

A munkavállaló saját magának vásárol

Otthoni kertészkedésre, barkácsolásra vagy egyéb munkához is célszerű munkavédelmi cipőt, bakancsot vagy munkaruhát vásárloni. Az otthoni munka is éppen annyira balesetveszélyes lehet, mint bármely munkahelyen végzett.

A munkavállaló saját magának vásárol, a munkaadó kifizeti

Sok munkaadó nem bajlódik a munkavállalói testméreteivel. Inkább azt a megoldást választja, hogy azoknál a felszereléseknél, ahol fontos a dolgozó mérete csak megadja a munkaruhával, lábbelivel kapcsolatos elvárásokat, szabványokat, értékhatárt és a dolgozó saját magának megveszi. Természetesen a számlát a cég nevére kell kérni és ezután a vállalkozás kifizeti a dolgozónak.

A munkaadó intézi a munkaruha, lábbeli vásárlást

Jellemzően nagyobb cégek intézik "központilag" a munkaruha vásárlást, majd kiosztják a dolgozóiknak. A háttérben alapvetően a törvényi előírások teljesítése áll, de más praktikus szempontok is közrejátszanak pl. mennyiségi kedvezmény, nagy tételben egyszerűbb az ügyintézés, a dolgozók egységes megjelenése.

Tapasztalatunk alapján a nem méretfüggő egyéni felszereléseket, védőkesztyűket, munkavédelmi sisakokat, maszkokat stb. a cégek saját maguk vásárolják nagyobb tételben.

A munkavédelmi webáruházunkban megtalálja azokat a felszereléseket, amelyek a biztonságos munkavégzéshez szükségesek. Nálunk gyorsan, egy helyen megrendelhet mindent. Az alábbi termékkategóriák közül választhat: