Milyen munkavédelmi pólók kaphatók az iparimunkavedelem.hu-n?

Milyen munkavédelmi pólók kaphatók az iparimunkavedelem.hu-n?

A munkavédelmi ruházat egyik leggyorsabban kopó-fogyó összetevője a munkás póló vagy munkavédelmi póló. A nyári felsőruházat megkerülhetetlen darabja, hiszen meleg van, mégis munka közben védeni kell a testet a portól, szennyeződéstől. A pólók pont ezért nehéz helyzetben vannak: kívülről és belülről is folyamatosan dolgoztatva vannak.

Akinek komolyabb elvárásai vannak a felsőtest nyári védelmét illetően, annak le kell mondania a póló felső rétegként történő viselésről. Ebben az esetben speciális kiegészítőre, kötényre vagy kabátra van szükség - ezek viszont korántsem ugyanazt a komfortérzetet nyújtják, mint egy póló.

 

Néhány hasznos szempont a megfelelő munkavédelmi póló kiválasztásához

A munkavédelmi pólók esetében alapvetően 2 objektív (anyag erősség és összetétel) és 1 szubjektív tényezőt (szín) szoktunk figyelembe venni.

 

A munkavédelmi póló erőssége

Minden ruha esetén, így a pólóknál is megadja a gyártó, hogy milyen erősségű anyagból készült az adott ruhadarab. Pl. Viszonyításképp az általános munkásnadrágok 250-300 g/m2 -es anyagból készülnek.

A Gildan Heavy Cotton póló 185 g/m2-es súlyával egy közepesen erős anyagból készül így könnyebb, lágyabb, mint a 200 g/m2 súlyú Gildan Ultra Cotton póló. A 160-170 g/m2 alatti súlyú anyagból készült pólók rendkívül könnyűek, lágyak, de ezek kicsit komolyabb munkavégzésre nem ajánlottak. 

A gyakorlatban ezek a súlyok pl. azt is jelzik, hogy a kis súlyú pólók egy kis nedvességtől (víz, izzadtság) szinte átlátszanak, illetve a munkakörnyezet egy kiálló, hegyes tárgyától szinte biztosan elszakadnak. Az erősebbek jóval kevésbé. 

A munkavédelmi póló erőssége befolyásolja az árat is: minél erősebb annál drágább.

 

A munkás póló anyag összetétele

Az adott munkavédelmi póló összetételét szintén megadja a gyártó.

Az összetétel a 100/0 pamut/poliészter aránytól a 0/100 pamut/poliészter arányig bármilyen értéket felvehet. 

Egyéni tulajdonság, hogy a dolgozó teste hogyan viseli a különféle arányokat. Van, aki csak a 100% pamut munkáspólóban érzi jól magát, van akinek a 65/35 pamut/poliészter összetételű pólóban is jó illata van.

A “szokásos színek" (fekete, fehér, kék, piros stb.) szinte mindegyike 100% pamut anyagból készülnek. A különlegesebb színárnyalatok (pl. türkiz, rózsaszín), a heather színek (“cirmos” vagy foltos színek) illetve a szürkék többsége már különféle mennyiségű poliészter hozzáadásával készülnek. A szabvány által meghatározott jól láthatósági színekkel rendelkező pólókat sem lehet tisztán pamutból elkészíteni a megfelelő árnyalat és a láthatósági ruhák mérettartására vonatkozó előírások miatt. 

Ezekre érdemes odafigyelni az adott szín megrendelése előtt.

 

A munkavédelmi póló színe

A cégek arculatában általában nincs kőbe vésve, hogy milyen színűnek kell lennie a dolgozók pólójának, hiszen jobb esetben a rá kerülő feliratok, logók vannak különféle módon elkészítve, hogy bárhová applikálhatók legyenek. Így mindenkinek saját döntése, hogy milyen színű pólót visel munka közben. 

A tapasztalataink szerint a fekete, fehér, bordó, barna, navy kék, royal kék, valamint sötétzöld színű pólókat részesítik előnyben a vásárlók. Ettől függetlenül próbáljuk a teljes színskálát lefedni (józan határok között).

Milyen pólókat ajánlunk munkához?

A kínálatunkban szereplő pólók a fenti kritériumok szerint lettek kiválogatva, így munkavédelmi pólónak ezeket ajánljuk.

Alapvetően a Gildan és Sols márkákat forgalmazzuk. Paramétereiket tekintve szinte teljesen ugyan olyanok. Mégis a Sols pólók kivitelezés, minőség és tartósság szempontjából a saját és vásárlóink tapasztalatai szerint jobbak.