Munkavédelmi cipők

Fogadja meg a tanácsunkat: ha teheti vásároljon minőségi munkavédelmi cipőt! Miért? Mert nem mindegy, hogy a napi 8-10-12 órát (vagy még többet) miben tölti. Egy jó munkavédelmi cipő megfelelő alátámasztást biztosít a lábon keresztül az egész testnek. Ezzel mérsékelhető a jövőbeli térd-, csípő- és gerinckopás valamint az ezzel járó fájdalom.

Nem utolsó szempont, hogy munkavédelmi lábbelik használatával munkavégzés közben is megelőzhető sok sérülés, baleset, akár hosszú táppénz is. Az általunk kínált munkavédelmi cipők szinte mindegyike a vonatkozó európai szabványnak megfelelnek, ezen belül különféle mértékű védelmi képességgel rendelkeznek. A pontos részéletekért tekintse meg a cipő részletes leírását.

 

 

Hogyan válasszuk ki a megfelelő munkavédelmi cipőt?

Nem könnyű feladat a megfelelő munkacipő kiválasztása. Rengetegféle cipő közül választhat a vásárló és sokszor egyáltalán nem vagy rossz információk birtokában kellene döntenie. A kérdés fontosságát tovább fokozza, hogy szinte ugyanolyan védelmi szintű cipők között több ezer forintos különbség is előfordulhat.

Segítségképp összegyűjtöttük és röviden, érthetően elmondjuk, hogy melyik jelölés mire vonatkozik. A munkavédelmi cipőkön, bakancsokon és lábbeliken látható jelölésekről ezen az oldalon olvashat részletesen.

A védelem a legfontosabb

A megfelelő védőcipő nem csak a lábujjat védi meg a ráeső téglától vagy vasdarabtól. Egyrészt többféle hatás ellen védi a lábat és a dolgozót, másrészt a teljes test alátámasztásának segítésével komplexebb, de lassabban kialakuló ízületi betegségek megelőzésében is fontos szerepe van.

Acélbetét vagy kompozit?

A lábujjvédelem tekintetében a leggyakrabban az acélbetétes munkavédelmi cipő merül fel, amely régi klasszikus, de alternatívái is megjelentek már. Érdemes megfontolni, hogy kell-e a nehéz és "egyszer használatos" acélbetét szemben a könnyű és rugalmas kompozit betéttel? A kompozit betét a legtöbb esetben ugyanolyan jól megvédi a lábujjakat a ráeső tárgyaktól, mint az acél. A rugalmasságának köszönhetően az ütés után a formáját visszanyeri. Másik nagy előny, hogy télen "nem hűl ki". Aki viselt már hidegben acélbetétes bakancsot vagy cipőt tudja, hogyan sugárzik a hideg a lábujjak felé, ami hosszútávon kifejezetten kellemetlen érzés. Ezeken túl a kompozit betét jöhet csak szóba azokon a munkahelyeken, ahol el kell kerülni az elektrosztatikus feltöltődést (ESD).  

Védelmi szint: S3? S1P?

Ezeken kívül még van néhány védelmi szint, viszont tény, hogy az S1P és az S3 a leggyakrabban keresettek. Ez csupán két védelmi szint a nyolc többé-kevésbé egymásra épülő szintből. 

Nagyjából a lista közepén helyezkednek el az S1P munkavédelmi cipők, amelyek legfontosabb jellemzői, hogy orrmerevítővel, lábujjvédelemmel, talpátszúrás elleni védelemmel rendelkeznek. 

Az S3 munkavédelmi cipők az S1P-nél magasabb védelmi szintet képviselnek: az S1P jellemzőivel rendelkeznek, tehát lábujjvédelemmel és talpátszúrás elleni védelemmel, de kiegészülnek még alacsony vízgőzáteresztő képességgel és nedvességfelszívődás elleni védelemmel. Ezzel közelítve a vízállóság felé.

A munkavédelmi lábbelik tulajdonságairől, jellemzőiről és ezek szabványairól ezen az oldalon bővetbben olvashat.

Melyik márkás munkavédelmi cipő a jó?

Mint az élet más területén a márkákat ugyanúgy kell figyelembe venni: vannak ismertek, de kevésbé jók, ismeretlenek és kiválóak stb.

Vannak akik szerint a Beta munkavédelmi cipők a munkához leginkább megfelelő cipők és pont. Nem lehet meggyőzni őket arról, hogy ugyanolyan jó lehet egy Panda munkavédelmi cipő, amely nem csak megjelenésében, hanem védelmi képességeit tekintve is közelít a Betához. Nem beszélve arról, hogy árban kedvezőbb. Érdemes szemügyre venni!

Magyarroszágon még közismert az angol Portwest munkavédelmi cipői, amelyek elég jó ár-érték arányúak és emelett még kényelmesek is.

A munkahelyeken gyakran találkozni a francia Coverguard munkavédelmi cipőkkel. A legolcsóbbtól a legdrágább kategóriáig kaphatók a munkáscipőik a klasszikus bőr munkavédelmi cipőktől egészen a modern megjelenésűekig. Ha valaki bizonytalankodna, akkor a Coverguard cipők között biztosan talál a munkájának megfelelőt. 

Kényelmes munkavédelmi cipő az elegáns helyett 

A szebb, alkalmibb munkacipőt keresőknek sajnos nincs jó hírünk. A webáruházunk elsősorban az ipari jellegű munkakörökhöz kínál védőfelszereléseket, így aki elegáns munkavédelmi cipő vásárlásán gondolkodik, sajnos nálunk nem talál ilyet.

A munkavédelem területén a védelmi képességek és a kényelem élvezik az elsőbbséget. Ezen szempontoknak kell előbb érvényesülniük, ezután jöhet az esztétika és a dizájn. Ez sajnos a hölgyeknek nem feltételnül jó hír, mert nincs akkora választék, mint egy általános cipőboltban. Ugyanakkor a kínálatunkban azért előfordulnak olyan lábbelik, amelyek bizonyos részleteikben (elsősorban méretezésben és színben) inkább női munkavédelmi cipőnek tekinthetők. 

Válasszon munkavédelmi sportcipőt, ha jót akar magának!

A hölgyek számára alternatíva lehet és egyre gyakoribb, hogy a dolgozók (vagy a munkaadók) szeretnének szakítani a klasszikus, régi vágású bőrből készült cipőkkel és inkább mondern megjelenésű lábbelit szeretnének. A számukra külön gyűjteményt készítettünk: a munkavédelmi sportcipő kategóriában bőven válogathatnak a sportos, hétköznapi megjelenésű, de magas szintű védelemmel rendelkező munkavédelmi cipők között.