Munkaruha webáruházban mindig használjuk a mérettáblázatot!

Ma már egyáltalán nem ördögtől való dolog interneten, webáruházban vásárolni. A munkavédelmi ruházat és védőeszközök területén is így van ez.Odafigyeléssel rendeljünk munkaruha webáruházban isA vásárlás és rendelés folyamata szinte teljesen megegyezik azzal, mintha Tv-t vagy könyvet rendelne más webshopokban. De! Ahogy a TV-nél is pontosan megnézi az eszköz tulajdonságait és megtervezi, hogy hol lesz a helye, akár még le is méri, hogy biztosan befér-e - ugyanilyen gondossággal kellene munkavédelmi lábbelit vagy munkaruhát vásárolni.Gyakran előfordul, hogy a terméket kiválasztja a vásárló, de rossz méretet vásárol, mert nem ellenőrzi, hogy a méret pontosan megfelel-e neki. Miután megkapja a terméket, felpróbálja és kiderül, hogy kicsit nagyobb vagy kicsit kisebb. Persze a terméket már használni kellene másnap a munkahelyen... Ilyenkor jön a puffogás, kiabálás emailben stb.De miért?A helyzet az, hogy több helyen is félrecsúszhat a dolog. A leggyakoribbak:
    • Hajlamosak vagyunk megszokásból vásárolni: "nekem 42-es a bakancs kell" vagy "az 52-es nadrág jó nekem".

 

    • Egy gyártó a munkaruháit és lábbelijeit többféle méretezéssel is készítheti. Ez azt jelenti, hogy pl. a vásárlónak a GoodWorkingShoes márka AllDaiz cipőjéből a 42-es jó, de ugyanezen márka 4WeekEndz bakancsából a 43-as kell, mert ez a típus más kialakítással rendelkezik.

 

    • A gyártók nem feltétlenül követik a konvenciókat, hogy egységes méretezéssel készítsék a munkavédelmi termékeket és védőeszközöket.

 

    • Egyes termékeket a gyártó más piac igényei szerint készíti el, de hozzánk is szállítják. Jellemzően a pólók és pulóverek között szokott előfordulni, hogy az észak-amerikaiak méreteit veszik alapul, Magyarországon általában kisebb kell.

 

    • A legtöbb munkavédelmi eszközre vonatkozó szabvány a termék védelmi képességeire vonatkozik, nem a méretezésre.
Hogyan rendeljünk egyből megfelelő méretű munkaruhát?A fentieket figyelembe véve a vásárló számára akkor lesz gondtalan a vásárlás, ha rendelés előtt leméri a termékoldalon található mérettáblázatban jelzett méreteket saját magán és ez alapján választja ki a szükséges méretet! Az oldalunkon igyekszünk minden termékhez feltölteni a gyártója által adott mérettáblázatot.Így a vásárló és mi, a munkavédelmi webáruház dolgozói sok levelezéstől, egyeztetéstől kíméljük meg egymást.Ha mégsem felel meg a méret?Méretcserére az ÁSZF figyelembe vételével van lehetőség. Minden esetben jelezze írásban, hogy mely terméket mire szeretné cserélni. Kollégáink tájékoztatást fognak adni a részletekről.