info@iparimunkavedelem.hu | Fontos tájékoztató regisztrált vásárlóink számára!

COVID-INFO: webáruházunk működik, fogadjuk és teljesítjük a rendeléseket! Részletek >>>

info@iparimunkavedelem.hu | Fontos tájékoztató regisztrált vásárlóink számára!

COVID-INFO: webáruházunk működik, fogadjuk és teljesítjük a rendeléseket! Részletek >>>

Munkaruha webáruházban mindig használjuk a mérettáblázatot!

Ma már egyáltalán nem ördögtől való dolog interneten, webáruházban vásárolni. A munkavédelmi ruházat és védőeszközök területén is így van ez.

Odafigyeléssel rendeljünk munkavédelmi webáruházban is

A vásárlás és rendelés folyamata szinte teljesen megegyezik azzal, mintha Tv-t vagy könyvet rendelne más webshopokban. De! Ahogy a TV-nél is pontosan megnézi az eszköz tulajdonságait és megtervezi, hogy hol lesz a helye, akár még le is méri, hogy biztosan befér-e - ugyanilyen gondossággal kellene munkavédelmi lábbelit vagy munkaruhát vásárolni.

Gyakran előfordul, hogy a terméket kiválasztja a vásárló, de rossz méretet vásárol, mert nem ellenőrzi, hogy a méret pontosan megfelel-e neki. Miután megkapja a terméket, felpróbálja és kiderül, hogy kicsit nagyobb vagy kicsit kisebb. Persze a terméket már használni kellene másnap a munkahelyen... Ilyenkor jön a puffogás, kiabálás emailben stb.

De miért?

A helyzet az, hogy több helyen is félrecsúszhat a dolog. A leggyakoribbak:

  • Hajlamosak vagyunk megszokásból vásárolni: "nekem 42-es a bakancs kell" vagy "az 52-es nadrág jó nekem".
  • Egy gyártó a munkaruháit és lábbelijeit többféle méretezéssel is készítheti. Ez azt jelenti, hogy pl. a vásárlónak a GoodWorkingShoes márka AllDaiz cipőjéből a 42-es jó, de ugyanezen márka 4WeekEndz bakancsából a 43-as kell, mert ez a típus más kialakítással rendelkezik.
  • A gyártók nem feltétlenül követik a konvenciókat, hogy egységes méretezéssel készítsék a munkavédelmi termékeket és védőeszközöket.
  • Egyes termékeket a gyártó más piac igényei szerint készíti el, de hozzánk is szállítják. Jellemzően a pólók és pulóverek között szokott előfordulni, hogy az észak-amerikaiak méreteit veszik alapul, Magyarországon általában kisebb kell.
  • A legtöbb munkavédelmi eszközre vonatkozó szabvány a termék védelmi képességeire vonatkozik, nem a méretezésre.

Hogyan rendeljünk egyből megfelelő méretű munkaruhát?

A fentieket figyelembe véve a vásárló számára akkor lesz gondtalan a vásárlás, ha rendelés előtt leméri a termékoldalon található mérettáblázatban jelzett méreteket saját magán és ez alapján választja ki a szükséges méretet! Az oldalunkon használt mérettáblázatok listába szedve is elérhetők.

Így a vásárló és mi, a munkavédelmi webáruház dolgozói sok levelezéstől, egyeztetéstől kíméljük meg egymást.

Ha mégsem felel meg a méret?

Méretcserére az ÁSZF figyelembe vételével van lehetőség. Minden esetben jelezze írásban, hogy mely terméket mire szeretné cserélni. Kollégáink tájékoztatást fognak adni a részletekről.