Munkavédelem a munkaadók szemszögéből

A munkaadók a megfelelő munkavédelmi eszközök kiválasztását és használatuk betartatását egy felesleges nyűgnek érezhetik, de egy nagyvonalú számítással is jól kimutatható, hogy anyagilag megéri a munkavédelemre odafigyelni.

Elég egy rutinos szakember és le van tudva a munkavédelem?

Önbecsapás azt gondolni, hogy munkahelyi baleset úgyis csak ritkán és másoknál történik, na meg Karesz/Jani/Sanyi jó szakember és figyel a többiekre is. Akármilyen rutinos is a kolléga ő sem Szupermen, lehet rossz napja, van neki is munkája és közben egyébként sem foghatja egész munkaidőben a kollégái kezét. Bármikor becsaphat a mennykő és jobb esetben csak kisebb anyagi kár keletkezik (amit megúszhattunk volna a rendszeres munkavédelmi oktatással), de akár az egész gyártási folyamatot is megállíthatja az adott gép vagy épület kiesése.

Ha a dolgozó vagy dolgozók sérülnek meg az sem jobb, mert nem lesz, aki elvégezze a munkát, használja a gépet stb. A helyettesítések terhelik az egész céget, további veszélyforrást jelentve gyűrűzik a probléma. Új, megfelelő végzettséggel, képességekkel rendelkező munkavállalót pedig nehéz azonnal találni, arról nem is szólva, hogy amíg beilleszkedik az új csapatba, környezetbe, saját folyamatainkba hónapok telhetnek el mire képes ugyanazt a szintet hozni, mint az a dolgozó, akin megspóroltuk a munkavédelmi bakancs és munkavédelmi sisak árát.

Munkavédelmi eszköz ajándékba?

A dolgozók nagy része értékeli, ha azt érzi, hogy számít a cégének és figyelnek rá. Persze a munkavédelmi eszközök biztosítása nem jutalom vagy ajándék, hanem a munkaadó törvényben rögzített kötelessége.

Az állam a munkavédelmi ellenőrzésekkel igyekszik ellenőrizni, hogy a munkáltatók biztosítják-e a biztonságos munkavégzéshez szükséges környezeti feltételeket és a munkavállalók megfelelő munkavédelmi eszközökkel vannak-e felszerelve. Ezek az ellenőrzések, ha súlyos hiányosságokat tárnak fel, akkor komoly büntetéssel járhatnak. Érdemes itt is megfontolni, hogy megéri-e kockáztatni és megspórolni néhány munkaruha vagy védőeszköz árát.

Honnan szerezzük be a munkavédelmi eszközöket jó áron és gyorsan?

A munkavédelmi webáruházunkban megtalálja azokat a felszereléseket, amelyek a biztonságos munkavégzéshez szükségesek. Nálunk gyorsan, egy helyen megrendelhet mindent. Az alábbi termékkategóriák közül választhat: